Regály na míru

Prodejní_regály(2)

Skladové regály na míru: 5 situací, kdy se vyplatí investovat do customizovaných řešení

Na první pohled se vám možná zdají regály na míru zbytečné, a to jak z hlediska ceny, tak doby dodání. Ve skutečnosti ale ani jeden z těchto faktorů nemusí být překážkou. Stačí se obrátit na výrobce, který má dlouholeté zkušenosti a nabízí variabilní regálové systémy. Cenovou nabídku přitom můžete mít už do 24 hodin a nové regály přesně podle vašich potřeb obdržíte v řádu týdnů. Pokud se vás tedy týká jeden z následujících 5 případů, určitě doporučujeme customizované řešení zvážit.

1. Plánujete rozšíření firmy

Velká část podnikatelů buduje svoji firmu s vidinou budoucího růstu a u těch nejúspěšnějších časem dojde i na expanzi do dalších měst, nebo dokonce do zahraničí. Aby vám ale rozšíření vašeho byznysu dělalo radost po všech stránkách, myslete na budoucnost už při výběru skladových prostor a také samotných regálů. Ideální jsou pro tyto účely policové, kovové či paletové regály na míru.

Konkrétní typ se odvíjí od druhu zboží, důležité je, že jde o customizované řešení s možností úpravy nebo rozšíření. Příkladem jsou třeba policové regály na míru, ke kterým můžete přidávat další police nebo nosníky. Vytvoříte tak libovolné sestavy tvarem i velikostí odpovídají vašim potřebám.

2. Uvažujete o změně sortimentu

Na každý typ zboží jsou samozřejmě vhodné jiné regály, ale pokud místo knih nezačnete v budoucnu prodávat pneumatiky, nemusíte vše měnit od základu. Naopak, flexibilní regálové systémy budou jedním z mála záchytných bodů, který vás podrží i v turbulentním období. Dále vám práci usnadní kvalitní manipulační technika nebo různé přepravky boxy a organizéry, které snadno umístíte na jakýkoliv policový či kovový regál na míru.

3. Je možné, že se budete stěhovat

Ať už se nevejdete do stávajícího skladu, nebo budete přesouvat sídlo celé firmy, jistě oceníte profesiálně smontované regály, které snadno rozebereme a zase smontujete, aniž by hrozilo jejich poškození. To platí jak pro policové, tak pro paletové regály, které snadno přemístíte navzdory velkým rozměrům. A pokud si přesto nebudete vědět rady, jednoduše se poradíte se svým dodavatelem, který ví o každém centimetrů vašich regálových systémů.

4. Chcete maximálně využít kapacitu skladu

Prostor každého skladu je omezený a není dlouhodobě udržitelné, aby vám několik malých regálů zaplnilo polovinu plochy. Jakmile tedy budete, optimalizovat a automatizovat procesy ve firmě, myslete kromě prodeje i na váš sklad. Nejspíš budete překvapení, jak celý proces zefektivníte a urychlíte. Složitější je samozřejmě situace u sezónního zboží, jakým je například oblečení, ale i tam je díky variabilním systémům možné v době návozu nového zboží sklad “nafouknout” a po zbytek roku místo efektivně využít zase jiným způsobem.

Kapacitu vašeho skladu případně zjistíte jednoduchým výpočtem, který bere v úvahu půdorys budovy bez ostatních prostor, pouze samotný sklad. Jeho plochu tedy stačí vynásobit světlou výškou (využitelnou výškou konstrukce) a přesně víte, kolik místa na zboží aktuálně máte. Využití kapacity pak udává součet objemu produktů vydělený objemem skladu.

5. Potřebujete snížit náklady

Možná se to zdá nelogické, ale moderní regály na míru vám kromě starostí mohou ušetřit i poměrně dost peněz. Vyšší pořizovací cenu totiž už v horizontu několika málo let vyrovná jejich flexibilita, která se vždy přizpůsobí vašim aktuálním požadavkům. Ménš ale zaplatíte také na opravách nebo náhradních dílech, a to díky záručním a pozáručnímu servisu, ale také snadnému doobjednání jednotlivých komponent

Mohlo by vás zajímat